Tutorialen på Olja

Här är tutorialen!


Olja

Jag är sjuk, men bestämde mig ändå för att göra en sminkning, och tutorial, på en sminkning jag gjort förr. Min kompis tyckte jag skulle göra en olje sminkning, alltså olja som runnit ut på vägen ni vet? Och jag tyckte de va så likt den sminkningen jag tänkt göra från början, bara med starkare färger, så jag gjorde det idag :)

Eyelinern blev en aning misslyckad, jag har feber så jag är lite skakig på handen, så de fick bli dubbla vingar xD






Tutorialen på Glitter

Här kommer då tutorialen, fick klippa väääldigt mkt i den, då den va i en halvtimme typ från början, å fick vara max en kvart, så de blir lite mkt klipp i slutet xD haha men men, ni fattar nog iallafall :) Kommer text på den snart, ska bara lägga in de :)




Glitter

Idag gjorde jag den där glittersminkningen jag tänkt göra häromdagen, filmade och allt, så de kommer en tutorial på denna sen :)

Jag tyckte inte bilderna blev så bra, ser inte ut som jag har några överfransar knappt, fast de är skitlånga xD






Top 10 i penslar

Fått önskemål om att skriva lite om mina penslar, då gör jag väl de! Eftersom jag har såå många, så blir de bara topp 10, för top 5 skulle jag inte klara av att göra ;)

Här är då alla mina penslar, utom en, som jag upptäckte att den va borta idag..hmm, den måste ha försvunnit i flytten...



Här är då topp 10! Sorry att den blev lite suddig

Då till mina favoriter en och en (i ingen speciell ordning), alla små bilder går att klicka på, och jag rekomenderar er att göra de, för jag har kanske råkat trycka ihop nån pensel nu när jag förminskat de på bloggen.

Sigma E45: En spetsig lite fluffig pensel i äkta hår, perfekt till att lägga ögonskugga i globlinjen med, suddar samtidigt som man lägger på!

Sigma E30: En spetsig tjock pensel i äkta hår, även kallad pencilbrush på engelska, på svenska blir de ju penpensel :P haha, iallfall, den är perfekt för att göra mindre områden, eller också i globlinjen, om man vill ha skuggan mer intensiv än med Sigma E45.


Make up store #105: Min nästäldsta pensel, en platt hård pensel i äkta hår, jag använder den till att trycka på ögonskugga på locket.


Sigma E05: En tjockare eyeliner pensel i syntet, går utmärkt att använda i globlinjen när man gör cutcreases med :D


Sonya Brynpensel: Denna är tunn och bäst till att använda till brynen, blir smala smala linjer med den! Sen har den en kamm och borste i andra ändan med, vilket också är väldigt bra(fast jag använde de sällan) är i syntet.

Åhlens ögonbrynspensel #104: En lite tjockare men ändå ganska hård sneställd pensel i äkta hår(köpt för ganska länge sen så jag är inte helt hundra på de), jag brukar använad denna när jag gör cutcreases, eller under ögonen.

Face stockholm eyelinerpensel: Kan göra tunna tunna linjer, perfekt om man inte vill göra lite tjockare linjer som de blir med Sigma E05, är i syntet(tror jag iallafall).

Sigma E70: En lite större fluffig snedställd pensel i äkta hår, äälskar att sudda med denna, och lägga på highlighter, funkar också att lägga på skugga i globlinjen med, samtidigt som den suddar.

MAC #239(tror jag, nr har skavts bort): En platt hård pensel i äkta hår, lite större än MUS#105, denna använder jag till samma som 105an, och jag brukar sudda ihop färger på locket med denna med.

Sigma F35: En rund lite spetsig highlighter pensel i äkta hår, jag använder den till kinderna, både bronzern under kindbenen, rougen på kinden och highlighter på kindbenet.


Phu, de va alla :)


First Kiss

Idag var jag inne på Make up store innan jag skulle till sjukgymnasten, har tittat lite på nya läppstiftet First kiss(tror de är nytt iallafall?) förut, exakt den färgen har jag letat efter till läppstift, så idag köpte jag de :)




Och en klickbar swatch

26 maj

Idag tänkte jag göra en glittersminkning, men sen när jag satt där framför sminkbordet så glömde jag helt bort de, så jag gjorde en vanlig sminkning :P kom på efteråt bara ojdå, skulle inte jag göra med glitter :P haha, men de får väl bli imorgon eller något istället :)

Dagens blev gaanska färgglad, är osäker på strazzet dock, de kan nog ha varit finare utan de :)men nu får ni massvis med bilder på den!








Jag har använt:
Ansikte
MUS Liquid foundation i Cream
ELF's ansiktsprimer(kommer inte alls ihåg vad den heter nu)
Benefit hoola(under kindbenen)
random olika rosa i 120 paletten(på kinderna)

Ögon:
TFSI
NYX JP Milk
Knallgul, knallorange, knallrosa, knallgrön, mörkgrön och vit från 120 paletten
Limegrön från 96 paletten
MUS cakeeyeliner svart
Mascara från Maybelline
Lösögonfrasnar från Depend(vill ni veta nr så fråga)
Strazz från Ebay
Sonya birch(bryn)

Läppar:
MUS läppstift i First kiss
Random rosaglittrigt gloss från HM


Depend nr 247

I måndes gick jag i centrum med min bästis Elli, då passade jag på att köpa lite lack när e va 25 % rea på all kosmetika på cubus. Ett av de var Depends metallblåturkosa 247. Det är sååå fint, fast man ser alla fel med de på tyvärr. Men de är så fint så jag förlåter de för de :) Tänker med ett lager, men jag gjorde 2 för säkerhets skull :)


tycker nog att de är lite mer turkost i verkligheten

Skymning

De har en tävling på bilddagboken(eller ja dayviews heter de nu tydligen) man ska ta foto med temat skymning, så jag gjorde en sminkning, sista dagen för tävlingen idag, och såklart ska mina ögon protestera, så fransarna kom inte på ordentligt, och massa smink rann bort, sen dog kamerabatteriet med, så fick bara 3 bilder som blev bra :P haha
Den är inspirerad av en sminkning en sminkguru gjorde på youtube :)




Tutorialen på favorit i repris

Här kommer äntligen tutorialen, tog huuur lång tid som helst att få fixat ihop den, först hängde sig programet, så då fick jag starta om, sen glömde jag hälften när jag satte ihop den så jag fick göra om, och då tog de 2 h innan den hade sparats :P Hoppas ni gillar den :)


Favorit i repris

Fått önskemål att göra en tutorial på denna sminkningen, så det har jag gjort idag, vet inte om den blev exakt likadan för jag kom inte ihåg vilka skuggor jag använde(de va ju trots allt i september jag gjorde den tror jag) men jag tog de som jag tror jag använde iallafall. Tutorialen kommer upp så fort jag fixat ihop den, sålänge får ni foto :)






Whisper mint

Igår var jag på bio och såg nya Pirates of the caribbean filmen, slängde ihop en sminkning lite fort igår, en sotning med MAD whisper mint :)





Jag gjorde rosettfrisyr igår med, första gången xD sen tog jag ner de, för jag passar inte alls i uppsatt hår, ser så tjock ut i ansiktet(okej, tjockare ;P)



Nya lack

Idag fick jag paket! I torsdes beställde jag Color club wild at heart och Seche Vite topcoat. Jag har inget hololack och nog inget lila lack heller, så därför blev de wild at heart, hade lite svårt att få med de på bild dock :(

Sorry att jag har annat lack på bilden, de är depends shrekgröna lack, nr har tyvärr skavts bort på min flaska...




Tutorialen

Här kommer tutorialen på balsminkningen, fel färger i den(jag har rosaröda naglar, inte oranga som de ser ut som i filmen :P), men ni fattar ju grejen :P


Aprikos balsminkning

Har fått 2 önskesminkningar, en balsminkning som passar till blå ögon och klarblå balklänning, och en sminkning med aprikos, brunt och glitter. Så jag slog ihop det! Jag gjorde en videotutorial oxå, men den kommer upp senare, fast jag tror inte färgerna är rätt i den, de blev typ gult ljus :( Och de skulle såklart börja ösregna när jag skulle fota sminket, så man ser inte det aprikosa eller glittriga i sminkningen tyvärr.




Av någon anledning ser jag orange ut i ansiktet, ingen aning om varför, har ingen foundation eller nått :P

Fejkat plommon

Angelika har önskat en plommonlila sminkning, jag har ingen plommon(konstigt, jag som äger över 300 skuggor skulle jag gissa xD) så jag försökte göra en egen plommonfärg, de blev inte så bra, men sminkningen blev ganska fin iallafall :)

Testade även nya fransar från Kkcenterhk, så fina :D tyvärr satte jag på de lite dåligt, så de höll på att lossna lite, men men :P







Jag har använt lite allt möjligt, basen är den vanliga, i globlinjen har jag Dramatic(MAD minerals) och ovan på den har jag eyedustet Latin(MUS), på locket har jag de ljuslila pigmentet New love(MAD), och sen pigmentet Petal(MAD), i ögonvrån har jag Whipped cream(Sonya) Sen är allt suddat lite hejvillt, lite Petal i globlinjen med tror jag, under brynet har jag whipped cream med. Under ögat har jag samma pigment som på locket. Eh ja...sen får ni fråga om ni undrar nått annat xD
Och fransarna finns HÄR om ni vill köpa :D Kommer i storpack med 13 st tror jag :D

Loréal Lash Architect 4D Mascara

För några veckor sen vann jag en mascara på Loréals facebook sida, idag kom den. Den ska ge volym, längd, böjning och struktur, det är en fibermascara. Testade den direkt, och oj vilka fransar jag fick :D Eller, jag tycker iallfall de blev stor skillnad om man jämför med min gamla mascara (Maybelline define a lash volume waterproof) Jag tog foto för att visa, eller ja, de syns inte så himla tydligt på bilderna :P




Före och efter 1 lager!


Före och efter 2 lager!


Före och efter 2 lager, från sidan(de blev inte så himla böjda som de påstår att den ska vara jäättebra på att göra, men de fixar ju min fransböjare :P

Enda negativa är väl att borsten är lite väl stor för mina underfransar, tycker jag iallfall, är van vid en ganska liten borste.




Gröönt

Gjorde denna sminkningen igårkväll som ett experiment, de gör jag nog aldrig om xD De tog en timme, pilligt pilligt, och jag vet inte hur många stenar jag tappade :P De var inte speciellt bekvämt heller :P Och jag gjorde matchade läppar!




5 maj

Hej!
Gjorde en liten sminkning till er idag, med bautaögonfransar, känner mig lite som en transa i denna sminkningen ;)





Aprils sminkningar

Här kommer alla sminkningar jag gjort i april, tycker faktist det är ganska bra gjort för att vara mig, har flyttat och varit i skåne under april!



Vilken är er favorit?