Fäärg!

Hej! Ett arkivinlägg får ni idag! För att de inte ska blli för tomt i bloggen ;) En färgglad sminkning, de är roligast att göra tycker jag :D





Jag började med TFSI över hela locket, sen tog jag MAD lots of love som är en jäääättefin grön färg, och la hela inre locket, sen tog jag MAD Chill out hela yttre locket och suddade ihop med Lots of love. Sen tog jag den lila MAD New love och la i globlinjen, den gröna tog jag sen och drog uppåt och suddade in i de lila och upp till ögonbrynet. Sen tog jag en vit kajal från HM och la under brynet, och suddade ut de med fingret, MUS Muffin ovanpå de och suddade ut i de lila. Under ögat tog jag Chill out. Cake eyeliner Black från Mus och gjorde en liten vinge, sen tog jag mascara, och avklippta lösögonfransar. Och sist fyllde jag i ögonbrynen med Birch från Sonya

Brunt å guld

Hej! Jag fick en önskning om att göra en brun och guldsminkning, så jag gjorde de, tyvärr strejkade mitt öga och rann ganska mycket, och limmet på lösfransen tog evigheter att torka...


<3

Ingen sminkning idag att visa, för jag och äskling firar 5 år tillsammans idag, så vi passade på att förlova oss idag med <3




Cats eye

Hej, idag spontanåkte jag till uppsala å träffade min bästis i 2 h :) Jag fyndade ett par skor för 35 kr :D
Igår gjorde jag denna fina gröna sminkningen :)




Med blixt



Lila

Hej! Sorry för kass uppdatering, min sambo har semester nu så vi gör saker, och när jag gör saker så är jag så trött så jag knappt orkar stå när jag kommer hem, så de blir dåligt med sminkningar, denna sminknigen gjorde jag i torsdes tror jag, just för att ha och visa nu när jag inte orkar göra någon sminkning :P

Från början var den bara lila, sen la jag till rosa glitter!




Lemur!

Hej, jag har läääänge tänk göra lemursminkning, speciellt de senaste dagarna, men jag inte haft orken tyvärr, men idag så gjorde jag den, jag blev grymt nöjd med svansen!




Inspirationsbilden jag tog på skansen 19/6 iår :)

blålila

Hej, igår mådde jag jättedåligt, och sov massor, så de blev ingen sminkning, idag hade huvudvärken försvunnit så jag gjorde en sminkning, men nu har den kommit tillbaka igen :( Iallafall, jag gjorde en blålila sminkning :) som tyvärr ser turkosblå ut på bilderna...




Med blixt

Vinnaren i tävlingen

Jag kom nyss på, juste, jag skulle lotta fram vinnaren! Så de gjorde jag nyss!


Jag skrev siffrorna 1-7 på lappar(jag hade bara 7 tävlande) och la i min fina mössa


Vinnare blev nr 6, alltså http://miejjensen.blogg.se/Grattis! :)

Till alla som var med men inte vann, bättre lycka nästa gång!

Grön

Det var länge sen jag gjorde en grön sminkning, så det fick de bli idag, för de var enkelt och jag använde bara netto paletten för den :) jag försökte mig även på att göra prickar...


Inatt

kl 00.00 slutar tävlingen! Så passa på att vara med nu sista dagen, bara 7 är med och tävlar! :) Imorgon lottar jag fram en vinnare!

Jag är ledsen för att de blev lite lite dåligt med sminkningar denna veckan, jag har varit sjukt trött, och dessutom har jag fått hemsk hosta som inte vill släppa. Får se om jag orkar göra en sminkning idag, jag försökte börja göra en tutorial på sotning igår, men de gick inte alls, de är nog nått jag behöver filma, och jag har ingen filmkamera :(


"Naturlig"

Hej! Idag ska jag gå och bada, inget smink idag, eller jag har inte planerat nått iallfall, om de blir nått så blir de likandan som denna, jag gjorde denna igårkväll :)


Trött

Hej! Gud vad varmt det är ute! Men jag har ingen att åka och bada med :( Jag tog årets första dopp i söndes, men tydligen tål jag inte vattnet iår heller, jag får stora nässeutslag över hela kroppen! I söndes kom min kompis från skåne hit, med sin pojkvän, därför blev de ingen sminkning då, och igår var jag alldels för trött för att ens titta på sminket, jag är trött idag med, men har druckit en energidryck så jag orkade göra en sminkning iallfall :)



Jag tycker denna sminkningen är jättefin, färgerna passar perfekt ihop, tyvärr syns de inte alls hur fint de är på bild :(



Copper foil

Hej! Jag har så många ideér i huvudet just nu, eller har haft de senaste dagarna, men smink alltså. En av de var att använda de röda glittriga pigmentet copper foil. Det är så fint! Denna sminkningen hade passat nån med blåa ögon jättebra!!



Ni får hela tre sånna här bilder, så får ni på ett ungefär hur sminkningen ser ut :P



Tutorial på "sunset"

Hej! Det var nån som önskade sig en tutorial på sminkninge jag gjorde i tisdes, jag döpte den nyss till sunset :P Så det har jag gjort idag, inte så välgjord och jag har inte satt på strazz eller lösögonfransar....
Jag hoppas ni förstår vad jag menar med vissa saker :P

Alla små bilder är klickbara


Mitt öga helt utan smink(har fyllt i ögonbrynet iallfall, efter ett litet misstag förra veckan eller när det var så har jag bara halva ögonbryn :P)


Börja med att lägga primer och en bas, jag har använt hightechlighter Platina från MUS, i ett tunt tunt lager, ända upp till brynet.


Ta sedan en ljusbrun ögonskugga(jag har använt Sonya Mayple syrup), men en tunn snedställd pensel, och dra en linje strax ovanför din globlinje, de behöver inte vara så perfekt, vi ska ändå måla över den. Globlinjen är där ögongloben går in, precis där ditt brynben börjar.


Ta sedan en gul ögonskugga(jag har använt Chrome Yellow från MAC), med en liten hård pensel(min är 105 från MUS) och packa på i inre ögonvrån ungefär en tredjedel in på locket. Gå inte ovanför det bruna strecket.


Ta en ljusorange(jag har använt MUS Ruby) med samma pensel, och lägg där de gula slutar och ungefär en tredjedel på locket där med, försök sudda ihop det gula med det orange. Än en gång, gå inte ovanför det bruna strecket.


Sätt en tejpbit i yttre ögonvrån, så man får en skarp linje.


Ta en jätterosa ögonskugga(jag har använt den rosa i HOT makeup paletten) med samma pensel igen, och lägg i yttre ögonvrån, fram till tejpbiten(jag glömde ta foto) än en gång inte ovanför de bruna strecket.


Ta sen en svart skugga( jag har använt Sonya Charcoal) med en sneställd ögonbryns pensel, ni kan använda samma som ni gjorde bruna strecket, men jag  kände för att ta denna idag, och följ det bruna strecket ni gjorde i början, sudda det svarta uppåt, det ska vara svartast närmast linjen och sen bli mindre och mindre skarp ju närmre ögonbrynet ni kommer. När ni tagit bort tejpen ska de se ut något sånt här...


Använde ni en skrimrig gul ögonskugga kan ni hoppa över detta, men eftersom min var matt så vill jag göra den skimrig, så jag tog ett skimrigt gult pigment(MAD Taxi) och la över de gula med den platta hårda penseln(ni kanske ska tvätta den mellan gångerna, eller ta en annan pensel som är ren, jag har brush cleanser så det går snabbt för mig att tvätta utan att behöva vänta på att den ska torka)
Jag har även lagt lite mer ruby och suddat in de i kanten på de rosa, så de inte blir en skarp linje.


Ta en fluffig borste, och en skugga i din hudton(jag har använt muffin från MUS och lägg precis ovanför och lite in i det svarta, så de inte blir lika skarp linje, jag har även gjort det på sidan av de svarta(där tejpen satt)
Ta sedan en vit kajal, och lägg precis under ögonbrynet, och sudda ner det, så de är vitt där.




Ta en vit skimmrig ögonskugga(glacier ice från Sonya) med samma fluffiga borste som ni använde innan, och lägg ovanpå den vita kajalen, jag har även fyllt på med mer svart, för jag tyckte linjen blev så tunn innan.


Vit kajal på vattenlinjen och precis under ögat.


Ta sen samma hårda pensel som ni använde i början, och lägg precis på samma sätt som på övre locket,
gul först, sen orange och sist rosa, det rosa ska ni göra en tunn linje upp precis brevid det svarta.


Ta eyeliner, antingen sån med applikator eller med separat pensel(jag har cake eyeliner black från MUS) och gör en tunn linje precis ovanför fransraden, gör även en liten vinge, men inte enda upp till det svarta.


Böj fransarna.


Måla på mascara på övre och undre fransarna, sen är ni klara! Sen är de frittfram å sätta på lösögonfransar och sätta fast strazz :)



Lösögofransarna är Ardells 105, och strazzet är MUS Bubbelgum, ni sätter fast strazzet med lösögonfranslim.

Phuu, denna tutorialen har tagit halva dagen, men vad tycker ni? Var de lätt att förstå? För mycket bilder? För lite text? Vill ni att jag ska göra flera sånna här?  Svara gärna vad ni tycker! :)



Silver

Hej! Jag fick springa ner och handla en kortläsare iallfall, 159 kr kosta den! Jag hoppas verkligen jag får min sjukpenning snart(har inte fått pengar sen maj, och nu är mina sparpengar slut) Men den borde komma denna månaden....eller den ska göra det iallfall, men vi vet ju hur FK är lixom....

Iallafall, idag gjorde jag en silvrig och svart sminkning, med rosa läppar! Jag hade ögonsminket på nyår, eller ungefär samma, men de är ju över ett halvår sen så jag tyckte jag kunde göra det igen ;)





Ps: Glöm inte min tävling, bara 4 anmälda, så det är stoor chans att vinna!

Suck

Hej! Min kamerasladd har typ lagt av, förr hade jag massor av den sortens sladdar, nu har jag bara en tydligen, jag har letat å letat....hoppas jag får in bilderna snart iallfall, den har kronglat i typ en vecka nu eller nått...annars får jag försöka springa ner och köpa en kortläsare för pengar jag inte har :(

Sen undrar jag med, jag tänkte göra en tutorial, vad vill ni helst se för tutorial, nått naturligt? Nått färgglatt? Sotat? Kom med förslag! :)

Bildbomb!

Hej! Idag har jag gått på stan med Elli typ halva dagen, mina fötter dör, som vanligt. Nu har hon åkt hem till uppsala igen, så jag gjorde en sminkning på mig själv, som vanligt blir de bara mer och mer som läggs till därför får ni massor med bilder, ju mer jag la till, jag förstörde den till sist tyvärr, genom att råka kladda lite eyeliner mitt på locket....tur jag tog bilder innan ;)

Nu...BILDBOMB(de små bilderna är klickbara)


Såhär såg de ut från början...fint om ni frågar mig! :D


Sen la jag till lite strazz


Sen lösfransar


Sen tänkte jag, åh, jag gör en bredare eyelinerlinje, å då, tjoff så råkade jag få lite mitt på locket mitt mellan de orange och gula...försökte tvätta bort och lägga på ny skugga, men de blev ändå inte lika bra :(

Så vad tycker ni? Jag tyckte den blev fin, förutom att jag råkade förstöra den lite ;)

Elli

Idag sminkade jag elli, jag tänkte från börjat att jag skulle använda min strazz, men jag glömde helt bort de när vi var klara, men de blev väl fint iallfall :)


Före och efter


Visst är hon söt :)

I väntan på Elli

Hej! Idag städade jag lite bland mitt smink, då kom jag på att jag hade fina devil dust, som jag nästa aldrig använder, så de blev en sminkning med den och colibri i väntan på min kompis elli skulle komma hit :)
Tyvärr blev colibri, som är en ljusturkosgrön ögonskugga, typ mossgrön när jag sminkade mig med den! Jag fattar inte varför :S Inte så fint, men iallafall :)




Tropisk

Hej! Idag ska jag gå och bada, yay :D hoppas de är varmt i vattnet bara, har inte badat iår än :S Jag gjorde en sminkning till er :) Färglad! Gjorde den förra året med nån gång, eller iallfall en liknande :)


Som vanligt mattas färgerna ner massor på bild :(


Tävling!



Hej! Tänkte köra en tävling nu, min första någonsin! Du kan vinna en helt ny cybershadow från make up store i färgen lime. Allt du behöver göra är:

1:Att spara bilden
2:Att lägga in bilden på er blogg och länka mig
3:Skriva ett inlägg i er blogg att ni är med och tävlar hos mig
4:Kommentera detta inlägget, med en länk till er blogg så jag vet att ni är med :)

Sen lottar jag fram en vinnare.

Tävlingen håller på tillochmed den 16 juli :)

Lycka till!

Dagens

Hej! Jag har tvättat hela morgonen och halva dagen, så jag är helt slut, igår var jag och bowlade, eller ja, jag klarade bara 1,5 set sen ville inte min arm längre :( så igår blev de ingen sminkning, men idag får ni en minsann :) Den blev sommrig! Jag fick ändra lite i ps för att få färgerna mer lika som de är i verkligheten.






Ps...Snart kommer de en tävlig så håll utkik! :)