29 september

Idag ville jag såklart testa mina nya fransar och min fina nya lila ögonskugga, så jag gjorde en blå lila sminkning. Den blev mycket finare i verkligeheten, det var mer lila än de ser ut att vara på bilden. Jag gillar denna sminkningen jättemycket faktiskt! :)






Jag har använt
TFSI
NYX JP Milk
Blå och mörklila från andra versionen av 120 paletten
Pierre Renés lila ögonskugga nr 151
MUS Muffin
H&M vit kajal
MUS Cake eyeliner black
Mascara
Red Cherry fransar #523
Stenar från Ebay

Stöd rosa bandet!

Idag var jag inne på lindex en liten sväng, då såg jag Pierre René's ögonskuggor i rosa förpackning. Såg direkt den lila och tyckte den var superfin, men jag va tveksam på kvaliten, den är ju dessutom matt. Har en Pierre René ögonskugga i gult sen innan, och den är inte bra alls. Men gud vad förvånad jag blev när jag drog med fingret över provskuggan en gång och fick sjukt mkt färg, drog de över handen och lika bra färg där! Då bestämde jag mig för att köpa den iallfall, 10 % går till rosa bandet dessutom! Tror bara de finns under oktober månad dock(någon som vet om de försvinner helt eller bara är rosa förpackningen och att 10 % går till rosa bandet som försvinner?)

Kostar ca 40 kr på Lindex, eller 3 för 99(de hade andra väldigt fina färger men jag hade bara råd att köpa en)



Överst är på TFSI och underst är utan något under alls. Bra pigment va!?

Har fått för mig att denna är dupe till Sugarpills poison plum, någon som vet? Har ju inte sugarpill(tyvärr!)

Lösögonfransar <3

Eh, ja, jag skrev ju för någon vecka sen att jag hade köpstopp på smink, men eftersom nelly klantade sig med lösögonfransarna(2 gånger dessutom) så fick jag alla pengar tillbaka plus 60 kr extra, och det var ett presentkort jag handlat ifrån, så jag tjänade väl egentligen på att de gjorde fel(eftersom jag fick in pengarna på kontot istället). Men ja, jag köpte fransar från madamemadeline.com istället, de säljer Red Cherry fransar för 1,99 dollar styck, och de ser ut exakt som de jag ville ha, så de blev ett gäng sådana, sen blev de ett lösögonfranslim med, för det kostade bara 4,20 dollar, vad kostar de här i sverige lixom, typ 100 kr? Och sen köpte jag faktist två par av Ardells nr 116, det är mina favoriter, men jag fick 3, så tack så mycket! :D De kostade 3,49 dollar styck(och de gjorde de där andra ardell jag köpte med)

Totalt blev allt ca 275 med frakt, tycker de är ett superpris för allt jag köpte!




Alla små bilder går att klicka på, så blir de större!

Vill du beställa själv? HÄR är hemsidan

Docka

Jag har velat göra en docksminkning länge, men har alltid tyckt jag inte har några bra fransar till de. Men igår fick jag lösögonfransar från japan, som min sambos syster köpt till mig när hon var där(inte alls avis på henne, nej nej :P) och de va exakt sånna jag velat ha till docksminkningen! Så idag gjorde jag den. Jag tränade på att täcka över ögonbrynen med, men de blir inge bra, fast jag tar typ 10 lager concealer och riktigt ögonbrynsvax eller vad de heter :(





Efter alla bilder så ändrade jag på ena underfransen så den satt lite mer i mitten, den hamnade lite snett innan, sen tog jag de två sista bilderna, då ser de bättre ut :)

Dagens smink

Hejhå! Idag bestämde jag mig för att göra en av mina älsklingssminkningar som queenofblending har gjort, ni vet hon youtube gurun? Jag äääälskar hennes sminkning, men har aldrig försökt mig på att göra den själv nån gång. Det blev ganska bra, men på bilden ser allt sjukt osuddat ut, fattar inte varför, de är ihopsuddat jättebra i verkligheten.




Utan blixt

Och med blixt, här syns kanske ihopsuddningen liiite bättre :P


Jag vet inte riktigt vad jag använt, sorry! Jag bytte färger så mycket för de såg inte ut som jag ville och så :P


QueenOfBlendings sminkning, hennes är myyycket finare än min(jag gjorde min version som jag kom ihåg hennes typ, fast med starkare färger)

Rainbow

Idag har jag varit och blivit mini opererad, de va lite spännande xD Det var vid 12 och de gör fortfarande inte ont där de skar, undrar hur länge lokalbedövning håller :P Men, iallafall, jag gjorde en rengbågssminkning när jag kom hem. Har säkert gjort nån liknande förr, jag har gjort så många färgkombinationer så jag kommer inte ihåg vilka längre.



Utan blixt

Med blixt



Jag har använt
TFSI
NYX JP i Milk
Första och andra versionen av 120 paletten
MUS Aquarius
MUS Cake eyeliner i Black
H&M Vit kajal
Mascara
Kryolan Lösögonfransar(uppe)
Lösögonfransar från Kkcenterhk(under)

Tutorialen på Lila som blev blå

Här är tutorialen! La in musik denna gången




Lila som blev blå?

Idag har jag spelat in en tutorial, på en lila sminkning, men det blev blå av nån anledning, eller, den ser blå ut på alla bilder iallafall. Skumt skumt. Jag blev inte så nöjd med den, av nån anledning gick det inte så bra att sudda ut den mörkaste färgen.




Utan blixt(de två i mitten är tagna med min lilla kamera)

Och en blixtbild


Jag uppdaterar med vad jag använt lite senare, just nu orkar jag inte resa på mig och gå in och kolla xD KOmmer tutorial lite senare idag, eller kanske imorgon på denna iallafall :)

18 september

Här är dagens sminkning! Grönt och lila är så fint ihop!




Utan blixt

Med blixt



Har använt
TFSI
NYX Jp i Milk
Alla färger utom lila från 120 paletten(2a versionen)
MAD Pizzazz
Sonya Linen
MUS Cake eyeliner
H&M Vit kajal
Loréals 4D mascara
Depend nr 8 fransar
Stenar från Ebay

15 september

Här kommer dagens sminkning! Jag blev ganska nöjd faktiskt :)







Jag har använt:
TFSI
NYX JP Milk
Vit, gul och orange från båda 120 paletterna(första och andra versionen)
MAD Speed
MUS Muffin
VLD Glittereyeliner Disco
Vitt regnbågs, gult och korallglitter från perukmakarn
Vit kajal från H&M
MUS Cake eyeliner
Loréals 4D Mascara
Depend lösögonfransar nr 2

Stjärntecken - Stenbocken

Så var de dags för sista av de stjärntecken jag gör, Stenbocken! Jag gjorde, suprise suprise, hornen på stenbocken. Jag har använt mina nya fransar, de där superlånga i mini haulen(föresten så skickade jag tillbaka de där andra som va fel, för nelly lovade att jag skulle få rätt nästa gång, de kom igår, de va likadana som de jag fick häromdagen, så nu påstår nelly att jag har ju beställt de...åhh...blir irriterad på de -.-) Jag gillar inte dessa så mycket, de va jobbiga xD

Vilken har varit eran favorit stjärntecken? Glöm inte kolla monsterkattens bilddagbok för att se de jag inte har gjort :)







Stenbocken
Latinskt namn: Capricorn
Styrande planet: Saturnus
Färger: Mörkgrönt, brunt och grått
Element: Jord
Positiva egenskaper: * Sinne för ekonomi * Diciplinerad och ambitiös * Familjekär och håller hårt på trygghet och tradition * Objektiv vid behov * Ansvarsfull, tålmodig och beslutsam * Metodisk och nogrann
Negativa egenskaper: * Envis och kantig * Överdrivet försiktig * Konservativ, stel och blir lätt tråkig * Pessimistisk, sur och kan ofta visa tendenser till att känslokyla * Blir lätt fixerad vid pengar, makt och status * Tenderar till att ibland bli gnidig och missunnsam
Går bäst ihop med: Väduren, oxen, jungfrun och skorpionen
Går sämst ihop med: Skytten, kräftan, tvillingarna och lejonet


Stjärntecken - Skytten

Idag mår jag ännu sämre än igår, halsen gör inte ont längre men istället har jag värsta förkylningen. Men, jag kände mig tvungen att göra en stjärntecken sminkning idag iallafall, vi (jag och monsterkatten, som gör resten av stjärntecknena) sa att vi skulle försöka få klart de i helgen, men om jag mår såhär imorgon med så kommer jag inte orka göra sista, som är stenbocken.

Iallafall, jag gjorde ingen avancerad sminkning idag, med avancerad menar jag att den inte tog halva ansiktet, de var bara på ögonlocket, jag gjorde en lite pil bara, det kändes lättast.








Skytten
Latinskt namn: Sagittarius
Styrande planet: Jupiter
Färger: Mörkblått och purpur
Element: Eld
Positiva egenskaper: * Öppen, vänlig och trevlig som sällskap * Ovanligt ärlig oftast hederlig och rättfram * Flexibel och frihetsälskande, ger även frihet tillbaka * Sällan elak med flit och inte heller speciellt svartsjuk * Idealist och dessutom den födde optimisten * Älskar att resa och trivs bra utomhus i naturen * Intellektuell och filosofisk
Negativa egenskaper: * Taktlös och ombytlig * Vårdslös och klumpig * Lite för godtrogen och optimistisk * Kan ofta ta för lätt på flirt och otrohet * Flackar runt och är ofta oansvarig * Glömsk * Har gärna huvudet uppe bland molnen och låter tänkande och filosoferande gå före mer praktiska och jordbundna uppgifter
Går bäst ihop med: Vattumannen, lejonet, vågen och väduren
Går sämst ihop med: Kräftan, stenbocken, jungfrun och fiskarna

Sjukling

Jag är sjuk, har drabbats av de där alla andra har, hosta, ont i halsen och feber. Men jag ville såå gärna testa mitt nya glitterglue, så jag gjorde en sminkning. Tyvärr ville inte mina ögon va med alls idag, så de rann, så jag fick lägga på nytt glitter hundra gånger, och sätta på lösögonfransarna 2 gånger, andra gånger är då bildena är ifrån, jag skyndade mig så att jag skulle få bild innan allt glitter försvann igen, så därför är limmet lite vitt fortfarande. Plus att de glitter jag la på i ögonvrån och lite på locket i efterhand är utan gul bas under sig, därför ser de lite annorlunda ut än resten av de gula.







Jag har använt
NYX Jp i Milk
gul och grön från 120 paletten
MUS Colibri
MUS Muffin
TFSI Glitter glue
Gult och grönt glitter från perukmakarn
MUS Cake eyeliner
Mascara
H&M vit kajal
VLD Glitter eyeliner disco
Ardell lösögonfransar nr 116


Nu ska jag gå och lägga mig och äta lite glass och hoppas på att jag blir frisk snart igen.

Stjärntecken - Skorpionen

Här kommer nästa stjärntecken, Skorpionen. "Svansen" blev väl hyfsad, men jag försökte mig på att göra benen som fransar typ, de blev inte lika bra :P







Skorpionen
Latinskt namn: Scorpio
Styrande planet: Pluto (tidigare Mars)
Färger: Mörkrött, purpur
Element: Vatten
Positiva egenskaper: * Flitig och beslutsam * Intensiv och kraftfull * Intelligent, intiutiv och analytisk när det gäller att lösa problem * Charmig och elegant * Mycket passionerad, sexig och ofta mystisk och tilldragande
Negativa egenskaper: * Svartsjuk och vill gärna ha full kontroll över partnern * Inåtvänd och hemlighetsfull i överkant ibland * Misstänksam, överdriven och tvångsmässig * Tar ofta livet på allt för blodigt allvar -farlig att kritisera eller driva med * Tenderar att kunna bli grym, hämndgirig och bitter
Går bäst ihop med: Kräftan, stenbocken och fiskarna
Går sämst ihop med: Skorpionen, vattumannen, jungfrun och väduren

Mini Haul

Jag har köpt lite smink på senaste tiden, så nu har jag köpstopp, tyvärr. Men jag har iallafall köpt allt jag velat ha nu, så jag kanske är nöjd ett tag xD


från höger till vänster, Girls with attitude Extension False Eyelashes Seriously Curvy, Glamour False Eyelashes Swept Away, Couture False Eyelashes Feather Goddess, Too Faced Glamour dust Glampire, Too faced shadow insurace glitter glue, MUS Tuch, MUS Smog och tillsist två glitter ett vitt med regnbågsglitter och ett grönt som glittar i gult.



Jag är sjukt besviken på fransarna, på bilderna på nellys hemsida(där jag köpte fransarna och too faced grejerna) ser de inte alls ut så, jo de som är superlånga, men inte de andra. Jag tog jämförelsebilder.


Det högst upp är de jag ville ha, och de till längst ner är de jag fick, tycker ni att de är lika? Neeej, inte alls!! Jag mejla och frågade Nelly om det, och de fatta ingenting alls, de säger neej de är väl vi som skickat fel, men som ni ser så heter de samma sak, så så länge de inte öppnat förpackningen och lagt in ett par helt andra lösogonfransar så ska de vara rätt, bara att deras bilder inte stämmer eller nått.


Och här är då de andra jag köpte, inte alls samma här heller, som ni säkert ser. Men de heter också samma.

Jag har inte bestämt mig om jag ska retunera de eller inte, jag ville ju haft några sånna "whispies"(så heter de väl) fransar.

Dagens smink

Här är en sminkning jag slängde ihop lite snabbt nyss, jag köpte nytt glitter igår på smink och perukmakaren(tänkt köpa de hela tiden med de har alltid varit slut) ett vitt med regnbågsglitter och ett grönt som skimrar i gult. Jag har använt regnbågsglittret idag.





Jag har använt:
TFSI
NYX JP i Milk
Alla färger är från andra versionen av 120 paletten
Vitt regnbågsglitter och lila glitter från smink och perukmakarn
Cake eyeliner från MUS
Mascara
vit kajal från H&M
Lösögonfransar nr 8 från Depend


Stjärntecken - Vågen

Då var de dags för mitt eget stjärntecken, Vågen! Jag moderniserade den lite och gjorde en digital våg(eller siffrorna iallafall) xD Blev inte så nöjd med denna sminkningen, så ni får inte så många bilder.






Vågen
Latinskt namn: Libra
Styrande planet: Venus
Färger: Olika nyanser i blått och grönt
Element: Luft
Positiva egenskaper: * Behaglig, vänlig och diplomatisk * Romantisk med sinne för skönhet * Lojal, artig, sällskaplig och charmig * Bra lyssnare som lätt får många vänner och bekanta * Söker harmoni och balans * Kärleksfull, intelligent och klartänkt * Öppenhjärtliga livsnjutare med jämnt temperament
Negativa egenskaper: * Rätt ofta lata och behöver motiveras för att få ändan ur vagnen * Rätt så lätta att lura eller påverka * Flirtig, ytlig och aningen överdrivet förtjust i mat, skönhet och nöjen * Vankelmodig och har svårt att besluta sig * Narcissistisk (egenkära)
Går bäst ihop med: Tvillingarna, lejonet, skytten och vattumannen
Går sämst ihop med: Jungfrun, stenbocken och fiskarna

Haha måste säga att typ allt stämmer in på mig xD fast jag är inte så egenkär dock, men resten stämmer bra!(fast intelligent är jag inte heller kanske) xD

Swatches på andra versionen av 120 paletten

Fått önskemål om att få se lite swatches från 120 paletten på olika baser. Jag swatchade bara 4 olika färger med olika "formula"(heter de så?) En skimrig, en matt, en med glitter i och en mer satin


Längst till vänster på varje färg är ingen bas alls(bara min otroligt torra hud) sen TFSI, NYX pennan Milk och sist MUS HTL Platina.

Jag skulle rekomendera att använda en lite klibbigare bas under dessa, men som ni ser går de oftast lika bra med bara TFSI fast den inte är klibbig, utan bas alls syns vissa knappt alls(som den ljusblåa här), använder man en klibbig bas(som HTL) så syns glittret som finns i vissa skuggor mycket tydligare.

Neutral med twist

Fått önskemål om att göra en neutral sminkning fast med färg. Alltså de syns inte på långt håll så mycket att de är nån färg med men när jag kommer nära så ser man de. Så de gjorde jag idag :)







Jag har använt:
TFSI
Sonya Linen
MUS Smog
Olika bruna och matt turkos från andra versionen av 120 paletten
H&M Vit kajal
Cake eyeliner från MUS
Loréals 4D mascara

Stjärntecken - Jungfrun

Idag har jag gjort min jungfruns stjärntecken. Jag tänker på sjöjungfruar när jag hör jungfrun(fast stjärntecknet inte alls har med det att göra xD) så jag gjorde en fisk/delfinstjärtfena. Blev inte så nöjd med denna, men den duger väl :)








Jungfrun
Latinskt namn: Virgo
Styrande planet: Merkurius
Färger: Grönt, mörkbrunt
Element: Jord Positiva egenskaper: * Analytisk, rationell, logisk och intelligent
* Sval och värdig * Plikttrogen och praktisk, även när det gäller relationer * Omsorgsfull och pålitlig * Hälsomedveten, ren och fläckfri * Självständig * Har ett starkt behov av att hjälpa andra
Negativa egenskaper. * Besvärlig, överkritisk och sträng * Ofta pedantisk perfektionist * Tenderar att vara gnällig, hypokondrisk och ängslig * Smått pryd och återhållsam * Svårfångad * Lägger sig i andras förehavanden med lite för mycket kritik och råd
Går bäst ihop med: Oxen, kräftan och stenbocken
Går sämst ihop med: Lejonet, väduren, skytten

Sminkat Elli

Igår var min bästist Elli här och lärde mig hur man baka kanelbullar(nej jag har aldrig bakat de innan) de blev farligt goda! Iallafall, medans degen jäste så sminkade jag henne, hon fick peka på alla färger hon tyckte va fina(vilket va väldigt många) så valde jag ut några av de, sen la jag till gult med.



Det ser lite ojämt ut men de är bara ljuset som föll så tror jag, de såg iallafall inte så ojämt ut i verkligheten xD




Jag har använt andra versionen av 120 paletten. Och smink och perukmakarens glitter.

Stjärntecken - Lejonet

För några veckor sen skrev Monsterkatten på bilddagboken(eller ja dayviews heter de ju nu) och frågade mig om jag ville göra ett samarbete med henne, att vi skulle göra stjärntecken i sminktema, hälften var. Vi bestämde att jag skulle ha slutet av årets tecken och hon början. Idag kommer min tolkning av lejonet, vet inte om resten kommer komma i ordning, vi får se. Hennes tolkning(på vattumannen) har också kommit upp idag, så kolla in den!

Jag ville göra en ögonmask som såg ut som lejonens man typ, så öronen fick sticka upp lite på sidan med. Färgerna är vit, guld och orange, så de har jag använt mig av, fast man ser knappt att de är guld innuti masken, sen la jag till lite brunt med, som ni säkert ser :)








Lejonet
Latinsk namn: Leo
Styrande planet: Solen
Färger: Guld, orange, vitt
Element: Eld
Positiva egenskaper: * Generös och varmhjärtad * Charmig och social * Kan hävda sig själva och blir bra ledare * Har ett bra sinne för humor * Entusiastisk och positiv * Kreativ och med framåtanda * En trofast och kärleksfull partner
Negativa egenskaper: * Stoltheten ställer till problem * Blir lätt arrogant, högfärdig och makthungrig * Kan vara svartsjuk och krävande * Ställer sig lätt nedlåtande till andra * Stort behov av bekräftelse, behöver smicker och beundran * Dominant och vill stå i centrum för uppmärksamheten
Går bäst ihop med: Väduren, lejonet, skytten, kräftan
Går sämst ihop med: Oxen, jungfrun, stenbocken och fiskarna

Sminkningar i Augusti

Här är alla sminkningar jag gjorde förra månaden!